Angst en/of fobie

Waarmee kan ik je helpen?

  • Loop je op dit moment vast door je angst, fobie en/of paniek?
  • Gaat je leven helemaal goed, maar heb je op bepaalde momenten last van je angst, fobie en/of paniek?
  • Ben je er helemaal klaar mee?
  • Of heb je angst om het aan te gaan?

Voor wie is Angst en fobietherapie?

Een fobie (Grieks: fobos = angst, vrees) is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een belemmerende angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. De angst staat niet in verhouding tot de reële bedreiging die van de situatie of het object uitgaat en de lijder is zich hiervan goed bewust.

Je hebt verschillende soorten fobieën. Dierenfobie (spinnen, ratten etc.) , natuurtype (onweer, water etc.), ziekte–  en operatietype (emotofobie, verwondingsangst, bloedangst etc.) en situationele type (hoogtevrees, pleinvrees, autorijangst, etc). Maar ook angst en stress, angst en burn-out, angst door trauma en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De kern van het verhaal is dat het je erg kan beperken in het dagelijkse leven en daardoor kan de onzekerheid vergroten en/of angst voor de angst ontwikkelen.

Wat kan ik voor je doen?

Heb jij last van een angst, fobie en/of paniek. Wat ik belangrijk vind is dat je je prettig en veilig bij me voelt om hier over te kunnen praten.

Zo kunnen we samen naar de kern van het verhaal gaan om te kijken wat we er aan kunnen doen. Misschien is inzicht genoeg om je verder te helpen, maar misschien is het verhaal hierachter helemaal niet relevant.

Samen kunnen we kijken wat voor jou van toepassing is. Ik heb geen tas maar een koffer vol tools ( bijv. EMDR, EFT en hypnose) om je te helpen.

Het kan heel spannend zijn om je angst, fobie en/of paniek aan te gaan. Dat begrijp ik helemaal. Wat ik je voor wil stellen is om eerst een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.

Hierdoor kan je voelen of je je bij mij veilig voelt en achter komen of je er aan toe bent om de volgende stap te nemen. Meld het even in je bericht als je een gratis kennismakingsgesprek wil.

Warme groet,
Nicolette

[contact-form-7 id=”2195″]
Open chat
Welkom!
Wat kan ik voor je betekenen?
Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.

Warme groet,
Nicolette van der Valk
www.nicolettevandervalk.nl
info@nicolettevandervalk.nl
0650504565