EMDR Zwolle

Wanneer je iets naars hebt meegemaakt, kun je daar tijden lang veel last van hebben. Wellicht heb je angst, fobie, last van traumatische gebeurtenissen of slaap je slecht. Dit kan leiden tot een machteloos gevoel, want wat er ook gebeurd is, je kunt het niet meer ongedaan maken. EMDR-therapie kan je helpen. Deze vorm van therapie is gestructureerd en gericht. De krachtige en snelle werking van deze unieke therapievorm heeft zelfs geleid tot de bijnaam ‘power therapy’.”

Wat is EMDR-therapie?

EMDR is een therapievorm die speciaal ontwikkeld is voor mensen die een traumatische ervaring hebben opgedaan. Zo kan het zijn dat je vaak aan de nare ervaring denkt of dat je de vervelende beelden regelmatig ziet.

Tijdens de therapie praat je kort over deze gebeurtenis(sen). Je hoeft niet uitgebreid uit te wijden. Terwijl je aan het vertellen bent volg je de bewegende hand van de therapeut. Hierdoor voel je traumatische herinnering steeds minder.

EMDR zorgt ervoor dat je klachten snel verminderen, zodat jij weer beter in je vel gaat zitten.

EDMR Zwolle

Snelle manier van traumaverwerking

EMDR is een vorm van psychotherapie en de intensieve procedure helpt je om snel vervelende ervaringen te verwerken. De therapievorm integreert diverse geslaagde elementen van andere therapieën in combinatie met een afleidende prikkeling, zoals de bewegende hand van de therapeut.

Dit zorgt ervoor dat het informatieverwerkingssysteem in de hersenen gestimuleerd wordt. In technische termen zorg ik er zo voor dat er een optimale communicatie en integratie is tussen het emotionele brein (het limbische systeem, wat door Freud werd aangeduid als het onbewuste) en het cognitieve brein (de neocortex).

Dit is het bewuste deel van de hersenen waarin onder andere concentratie, taal, planning, reflectie, geweten, aandacht, redenatie en dergelijke zetelen.

Praktische therapievorm

Je hoeft niet jarenlang over het verleden te praten wanneer je kiest voor EMDR-therapie. Wel worden in een relatief korte tijd jouw therapeutische doelen bereikt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van EMDR. Dit maakt de therapievorm op dit moment de meest geëvalueerde behandeling op het gebied van trauma.

Deze therapie is geschikt voor iedereen die iets traumatisch heeft meegemaakt en/of regelmatig akelige beelden voor zich ziet. Ik help jou om weer beter in je vel te zitten en beter in contact te staan met een ander. Ook help ik je voor elk fobie soort, angst, depressie en verslaving.

Alle negatieve ervaringen die we opdoen kunnen gevangen komen te zitten in onze gevoelens en gedachten, hoe klein of groot ze ook zijn. Dit geeft conflict met de buitenwereld. Ik help je graag bij het verwerken van deze ervaringen.

Wilt u meer informatie?

Open chat
Welkom!
Wat kan ik voor je betekenen?
Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.

Warme groet,
Nicolette van der Valk
www.nicolettevandervalk.nl
info@nicolettevandervalk.nl
0650504565