Relatietherapie Zwolle en Raalte

Ik zorg dat jullie weer on ‘speaking terms’ zijn

Relatietherapie in de omgeving van Zwolle en Raalte

Herken jij één of meerdere van onderstaande aspecten? 

Wat de reden voor je relatieproblemen ook is. En of het nou met je partner, vriend of familielid is, met relatietherapie zorg je voor verheldering. 

Licht op de zaak.

Als relatietherapeut leer ik jullie naar elkaar te luisteren en de dialoog met elkaar aan te gaan. Zo zorgen we samen dat verbindingen die beschadigd zijn hersteld worden. Want het is zonde als een relatie breekt doordat problemen niet verholpen zijn. 

Mag ik jullie helpen als relatietherapeut? Bij mij zijn jullie van harte welkom als jullie op zoek zijn naar relatietherapie in Zwolle of Raalte. 

Waarom kiezen voor Nicolette?
Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig bij mij voelt. Daardoor kun jij je makkelijker openen en komen wij gemakkelijker bij de ‘kern’. Zo achterhalen we waar het ‘echt’ om draait. 

Open communicatie en transparantie

Ik houd van open communicatie en vooral transparantie. Als er iets is, kun je dat altijd tegen mij zeggen. Zelf zal ik het ook aangeven als ik wat zie, want zo komen we samen tot je doel.

Luisterend oor

Ik luister naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen waardoor je zelf met een passende oplossing komt.

Maatwerk

Jij bent uniek, met je eigen rugzak. Ik zorg dan ook voor een op maat gemaakt behandeltraject dat echt voor je werkt.

Voor wie is relatietherapie?

Relatietherapie is voor echt iedereen die in een relatie zit en moeite wil doen voor verheldering. Je hebt meerdere soorten relaties. Denk aan liefdesrelatie in elke vorm, familierelatie, vriendschappen en zakelijk relaties.

Toch hebben ze allemaal iets gemeen en dat is de beschadiging die kan ontstaan in de verbinding. Met relatietherapie, voor welke vorm van relatie dan ook, zorg ik als relatietherapeut dat jullie elkaar weer begrijpen. 

Relatietherapie is niet alleen een laatste redmiddel, het kan ook worden ingezet om te voorkomen dat spanningen uitlopen op ernstige problemen of zelfs een relatiebreuk. In dit geval verheldert het de huidige situatie en zorgt het voor een oplossing om erger te voorkomen.

En zelfs na een breuk kan relatietherapie een handige methode zijn. De relatie wordt hierdoor niet herstelt, maar het helpt bij het verwerken van de relatiebreuk.

hulp van een relatietherapeut

Hoe werkt het, in het kort?

Tijdens de relatietherapie vraag ik jullie wat jullie verwachtingen zijn en welke problemen zich voor doen? Denk bijvoorbeeld aan slechte communicatie, elkaar niet begrijpen, wantrouwen of jaloezie, misschien zelfs bedrog.

Welke problemen willen jullie bespreekbaar maken en aanpakken? In overleg stemmen wij af over welke onderwerpen de relatietherapie zal gaan.

Als we samen hebben bepaald over welke onderwerpen we het gaan hebben, dan besluiten we welke therapievorm geschikt is. We kunnen werken aan bijvoorbeeld het verbeteren van de communicatie of het verbeteren van balans in jullie relatie. 

Ik ben jullie relatietherapeut in Zwolle en Raalte

Een goede relatie is een waardevol bezit. Er is voldoende ruimte en respect voor elkaars behoeften. Een goede relatie betekent vaak ook een fijne communicatie. Toch is dit niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. 

Een relatie tussen twee personen kan door verschillende factoren ontwricht raken. Dit kan door invloeden van buitenaf komen, het maken van een verkeerde beslissing of een andere ingrijpende gebeurtenis.

Als de verbinding beschadigd is geraakt, dan uit dit zich in veel gevallen in een verslechterde communicatie. Er wordt niet meer naar elkaar geluisterd en ook het gevoel van wederzijds begrip en vertrouwen verdwijnt naar de achtergrond. 

In dat geval biedt mijn relatietherapie in Zwolle en Raalte uitkomst. Samen met jullie ga ik op zoek naar de onderliggende lagen die de verbinding hebben beschadigd. Door deze duidelijk te krijgen, ontstaat er ruimte voor verheldering en nieuwe inzichten.

Werkwijze relatietherapie

Elke relatietherapie sessie is anders. Globaal zijn er een aantal sessies die we samen doorlopen.

EMDR intake
Intakegesprek

We leren elkaar kennen door middel van een intakegesprek. Waar lopen jullie tegenaan? Wat gaat er mis in de communicatie? Welke relatieproblemen zijn er? We kijken of er een klik is en of jullie een goed gevoel bij mij hebben.

gesprek met EMDR therapeut
Vervolgconsult

Er volgen zoveel vervolgsessies als nodig. Als jullie het gevoel hebben dat jullie het alleen kunnen en mij niet meer nodig hebben, dan sluiten we de relatietherapie samen goed af.

EFT Relatietherapie

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve methode om de verbinding in jullie relatie weer terug te brengen. Deze methode gaat uit van de gedachte dat niemand gemaakt is om alleen te zijn.

EFT relatietherapie is gericht op de onderliggende behoeftes die bij jullie beiden spelen. Door middel van EFT relatietherapie leer ik jullie steeds beter om angsten en gevoelens te begrijpen.

Van jezelf, maar ook van je partner.

Dit zorgt ervoor dat jullie weer bereikbaar zijn voor elkaar en om steun en begrip (durven) vragen. Vanuit deze basis kunnen jullie dan samen weer verder.

Effectieve relatietherapie in de omgeving van Zwolle en Raalte

Een oplossing is dan vaak dichterbij dan je misschien in eerste instantie dacht. Tijdens mijn relatietherapie in de omgeving van Zwolle en Raalte leren jullie opnieuw naar elkaar te luisteren en de dialoog aan te gaan. Of dat nu tussen een man en een vrouw, een dochter en een moeder of twee vrienden is. Relatietherapie is geschikt voor iedereen die zich op een actieve manier wil inzetten voor het verbeteren van de onderlinge band.

Doordat je leert luisteren naar het verhaal van de ander, krijg je een beter beeld van de emoties die de beschadiging bij de ander teweeg brengt. Je leert de situatie begrijpen waardoor er meer begrip ontstaat. Niet alleen voor de gevoelens die je zelf ervaart, maar natuurlijk ook voor de emoties van de ander. 

Kosten relatietherapie

Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 95,- (BTW vrij).

We beginnen met een intakegesprek van 60 minuten. Zodra we gaan starten met de sessies, dan kun je rekeninghouder met een sessietijd van 1 uur per keer.

Je kunt een afspraak voor relatietherapie tot maximaal 48 uur van tevoren kosteloos annuleren. Doe mij in dat geval even een belletje. Bij annulering later dan 48 uur, wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan contant of per pin voldaan worden.

Declareren bij de zorgverzekeraar

Ik heb geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Hierdoor ontvang je na elke therapie een factuur die door jou zelf betaald moet worden. Dit kan contant of per pin.

Je kunt deze factuur na betaling indienen bij je eigen zorgverzekeraar. Afhankelijk van je verzekering, is het mogelijk om een bedrag terug te krijgen. Neem zelf contact op met je zorgverzekeraar om te informeren of je verzekerd bent voor relatietherapie. Zo komt je nooit voor verrassingen te staan.

De ervaring van anderen

Therapie bij praktijk InterZijn: Wat ik een aantal malen met name bij je heb gedaan zijn opstellingen-sessies. Ik heb je daarin als zeer zorgvuldig, integer en zeer deskundig ervaren. Je geeft blijk van zelf ook van alles te hebben ondergaan en dat dit bij jou ook een doorlopend levensproces is.

En last but not least: de blijheid en ‘zin’ waarmee je het doet. En het gevoel voor humor. Dit alles geeft mij een voor mij heel belangrijk gevoel van veiligheid en het vertrouwen in goede handen te zijn. Stress- Burn-out: Dezelfde kwaliteiten plus veel (bij)geleerd over wat suikers in de meeste producten voor groot effect in mijn wel-zijn aanricht.

Waardoor ik tevens in gewicht ben afgenomen. Beide waardoor ik mij veel beter kon gaan voelen.

The past affects the present even
without our being aware of it.

Francine Shapiro
RBCZ
logo VBAG
Op zoek naar een relatietherapeut in Zwolle of Raalte?

Ik help jullie om beter naar elkaar te luisteren, te vertellen wat er echt in jullie omgaat en de dialoog met elkaar aan te gaan.

Open chat
Welkom!
Wat kan ik voor je betekenen?
Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.

Warme groet,
Nicolette van der Valk
www.nicolettevandervalk.nl
info@nicolettevandervalk.nl
0650504565